Vak: Projecten werk, inkomen en zorg credits: 10

Vakcode
SJVH20PROJWIZ
Naam
Projecten werk, inkomen en zorg
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
R. Beijert
Werkvormen
  • Projectonderwijs
  • Werkvorm 1
  • Werkvorm 2
Toetsen
  • Projecten werk, inkomen en zorg - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren niveau 3:

De beginnende beroepsbeoefenaar analyseert zelfstandig in een complexe situatie sociaaljuridische vraagstukken rekening houdend met de omgeving en met gebruikmaking van meerdere juridische, sociaal wetenschappelijke en andere niet-juridische bronnen. Hij plaatst daarbij de informatie in een sociale, juridische, maatschappelijke, culturele en persoonlijke context en gaat na wat de beïnvloedbare factoren zijn:

Leeruitkomst 1:

  • De student brengt van een complexe sociaaljuridische praktijksituatie en/of een open probleemstelling waarbij meerdere actoren een rol spelen, de feiten in kaart. De student hanteert hierbij een integrale aanpak en plaatst de feiten in een sociale, maatschappelijke,culturele en persoonlijke context.

Beoordelen niveau 3:
De beginnende beroepsbeoefenaar stelt binnen een complexe praktijksituatie de rechtspositie van en de rechtsgevolgen voor een cliënt (persoon of organisatie) vast, waarbij naast juridische argumenten ook andere belangen worden meegewogen, schakelt waar nodig anderen in en verantwoordt dit:  
 
Leeruitkomst 4
  • De student motiveert hoe hij tot een beoordeling is gekomen en hoe de belangen zijn gewogen, met name in situaties waarbinnen discretionaire ruimte is. 
Signaleren en innoveren niveau 3:
De beginnende beroepsbeoefenaar signaleert actuele sociaaljuridische en/of maatschappelijke ontwikkelingen in een complexe context, doet aanbevelingen na onderzoek en toont hierbij een ondernemende houding: 

Leeruitkomsten:
  1. De student anticipeert op veranderingen in wet- en regelgeving; 
  2. De student betrekt relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen hierbij; 
  3. De student maakt de gevolgen inzichtelijk voor de eigen organisatie;
  4. De student levert een bijdrage die een waardevolle toevoeging is aan de praktijk vanuit een onderzoekende en ondernemende houding, hiermee profileert de student zich in de organisatie. 

Inhoud

Projecten Werk Inkomen en Zorg
 
Een team van 4 studenten van de specialisatie Werk Inkomen en Zorg gaat gedurende het project voor een werkveldorganisatie aan de slag met (internationaal georiënteerde) juridische praktijkvraagstukken. Deze praktijkvraagstukken kunnen heel divers van aard zijn.

In de projecten gaat het om je ondernemende en onderzoekende houding in combinatie met je juridische vakkennis. Je bent samen met je medestudenten van betekenis voor de organisatie door te ondersteunen in het oplossen van een probleem in de praktijk; en daarmee lever je ook een bijdrage aan de regio (engaged learning).

Je werkt samen met medestudenten, je coach en de opdrachtgever uit het werkveld.

De opdrachten voor de projecten haken aan bij de thema’s van de specialisatie.

Je maakt een innovatief beroepsproduct voor de organisatie met een onderliggend adviesrapport/verantwoording.  Daarnaast meten jullie de impact van het door jullie ontwikkelde beroepsproduct en organiseer je eventueel activiteiten gericht op kennisdeling. Tot slot word je individueel beoordeeld op je ontwikkeling in de ondernemende en onderzoekende houding op niveau 3.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies