Vak: Werk en inkomen credits: 5

Vakcode
SJVH20WI
Naam
Werk en inkomen
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
I. van Boetzelaer-Gulyas
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Werk en inkomen - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Analyseren niveau 3
De beginnende beroepsbeoefenaar analyseert zelfstandig in een complexe situatie sociaaljuridische vraagstukken rekening houdend met de omgeving en met gebruikmaking van meerdere juridische, sociaal wetenschappelijke en andere niet-juridische bronnen. Hij plaatst daarbij de informatie in een sociale, juridische, maatschappelijke, culturele en persoonlijke context en gaat na wat de beïnvloedbare factoren zijn.

Leeruitkomst:

1. De student brengt van een complexe sociaaljuridische praktijksituatie en/of een openprobleemstelling waarbij meerdere actoren een rol spelen, de feiten in kaart. De student hanteert hierbij een integrale aanpak en plaatst de feiten in een sociale, maatschappelijke,culturele en persoonlijke context.


 
 

Inhoud

De kwesties en problemen waarmee cliënten op het gebied van werk en inkomen in aanraking komen, zijn divers en hebben betrekking op verschillende gebieden. Te denken valt aan problemen op het gebied van werken, financiën, gezondheid en (sociaal) functioneren. De cliënt is meestal genoodzaakt een beroep te doen op onze sociale zekerheid om zo te kunnen voorzien in het bestaan. In het werkveld komt het meestal voor dat een afgestudeerde SJD’er te maken krijgt met deze cliënten met vragen op het gebied van werk en inkomen. UWV, Sociale Dienst en Groningse Kredietbank zijn bijvoorbeeld instanties die veel te maken hebben met de cliënten. In deze module wordt verdiepend ingegaan op de Wajong, ZW, Wet WIA en Participatiewet waarbij ook in twee workshops aandacht wordt besteed aan participeren middels arbeid en duurzame inzetbaarheid.
 
 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies