Vak: Wetsuitvoering 1 credits: 5

Vakcode
SJVH20WU1
Naam
Wetsuitvoering 1
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
E.M. Kampstra
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Wetsuitvoering 1 - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Analyseren niveau 2
De student analyseert onder begeleiding in een afgebakende complexe situatie sociaaljuridischevraagstukken rekening houdend met de omgeving en met gebruikmaking van meerdere juridische enniet-juridische bronnen. Hij plaatst daarbij de informatie in een sociale, maatschappelijke, culturele en persoonlijke context en gaat na wat de beïnvloedbare factoren zijn:

leeruitkomst 1: De student brengt van een afgebakende complexe sociaaljuridische praktijksituatie en/of een open probleemstelling de feiten in kaart, maakt daarbij een ordening op sociaaljuridische relevantie, formuleert van daaruit de (rechts)vragen, kan deze schriftelijk en/of mondeling beantwoorden en verantwoorden en plaatst de feiten waar nodig in een sociale, maatschappelijke, culturele en/of persoonlijke context. 

Inhoud

De onderwerpen waar studenten tijdens dit studieonderdeel mee aan het werk gaan zijn: juridisch argumenteren (schriftelijk), vreemdelingenrecht (o.a. toegang, asiel en regulier) en Europees recht (o.a. wetgeving EU, doorwerking Nederland en vrij verkeer van personen). Ook zal er een Vluchtelingendag worden georganiseerd tijdens dit studieonderdeel.

 
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies