Vak: Innovatie in Zorg en Welzijn credits: 15

Vakcode
MILB23INNOVATIE
Naam
Innovatie in Zorg en Welzijn
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
M.E. van Gehlen
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

 
  1. De student voert een context analyse uit.
  2. De student analyseert het innovatieklimaat in de eigen organisatie.
  3. De student legt op open en nieuwsgierige wijze contact met gebruikers en achterhaalt hun behoeften.
  4. De student ontwerpt op creatieve wijze en in co-creatie met relevante stakeholders een (concept) ontwerp voor een betekenisvolle innovatie.
  5. De student maakt een business case aan de hand van het Business Model Canvas waarin de innovatie wordt geconcretiseerd.
  6. De student reflecteert op het eigen handelen gerelateerd aan de inhoud van de module en geeft actief vorm aan ontwikkel-, en verbeterpunten.

Inhoud

Binnen deze module doen we beroep op de persoonlijke kwaliteiten die van jou als innovator worden gevraagd: innovatief denken, creativiteit, netwerken en waarde creƫren. Je wordt uitgenodigd om deze aspecten te laten zien door het bedenken en realiseren van nieuwe of verbeterde producten/diensten, processen voor je organisatie (eenheid). We besteden aandacht aan de methode Design Thinking en bijpassende tools zoals empathy map, context canvas en het business model canvas.
Juist de combinatie van deze tools hebben een krachtige impact, zodat je in staat bent om op duurzame wijze een bijdrage te leveren aan het innovatieklimaat in jouw organisatie.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies