Vak: Onderzoek A3-methode credits: 15

Vakcode
MILB23ONDERZA3
Naam
Onderzoek A3-methode
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
D.R. Lager
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

 
  1. De student onderzoekt in co-creatie met betrokkenen een knelpunt op methodisch verantwoorde wijze volgens de A3-methode.   
  2. De student analyseert het knelpunt waarvoor vakinhoudelijke literatuur en een methodiek passend bij de organisatiecontext wordt gebruikt.
  3. De student ontwerpt door middel van brainstormtechnieken samen met betrokkenen een verbetervoorstel met maatregelen dat logisch voortkomt uit de analyse en het gezamenlijk bepaalde doel.
  4. De student beargumenteert op overtuigende wijze hoe de voorgestelde maatregelen op een gedragen en duurzame wijze ingevoerd en geborgd kunnen worden.
  5. De student presenteert de uitvoering en resultaten van het A3-onderzoek op een heldere wijze en bediscussieerd de waarde van het onderzoek voor de organisatie(eenheid).
  6. De student reflecteert op de de gebruikte methodiek en eigen professionele ontwikkeling gerelateerd aan de inhoud van de module.

Inhoud

In deze module staat de A3-methode centraal. Dit is een onderzoeksmethode uit het LEAN-gedachtegoed waarmee een knelpunt uit de praktijk wordt geanalyseerd op basis waarvan een verbeterplan wordt geïmplementeerd. Hierbij staat het ontwikkelen van het onderzoekend vermogen van de beroepsbeoefenaar centraal. In de verschillende stappen van de A3-methode is aandacht voor het betrekken van medewerkers bij het onderzoek om zo draagvlak te creëren en in co-creatie een duurzame verandering tot stand te brengen

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies