Vak: Borging en impact in het innovatie ecosysteem credits: 15

Vakcode
MIVB22MOD24
Naam
Borging en impact in het innovatie ecosysteem
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
S. Gubler
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Assessment

Leeruitkomsten

1.De student begrijpt de verschillende vormen van klassieke, procesmatige en ontwikkelingsgerichte manieren van evalueren en borging in organisaties en maakt een beargumenteerde keuze voor het toepassen. 
2. De student maakt duurzame uitkomsten met de innovatie in het innovatie-ecosysteem zichtbaar door kennis over het ontwerp en het ontwerpproces tot waarde te maken en over te dragen aan de opdrachtgever. 
3. De student schakelt tussen een leidende en coachende rol in diverse gesprekstypen, waarbij de student de ander motiveert tot ander gedrag of opvattingen. 
4. De student maakt duurzame uitkomsten met de innovatie in het innovatie-ecosysteem zichtbaar door kennis over het ontwerp en het ontwerpproces tot waarde te maken en over te dragen aan de opdrachtgever.  
                   
                   

Inhoud

2.4 is de laatste module van het onderwijsprogramma van jaar 2. De afgelopen maanden zijn jullie bezig geweest om een prototype te bedenken en te testen voor een innovatievraagstuk. Dit hebben jullie gedaan in co-creatie samen met alle belangrijke stakeholders en unusual suspects.Tijdens deze module staat het waarborgen van het innovatie ecosysteem centraal. Daarnaast gaan we kijken naar de impact van het innovatie ecosysteem. Tot slot is belangrijk om te kijken naar de duurzaamheid van de innovatie. 

In deze module staat de volgende eindopdracht centraal; een magazine. In dit magazine komen de volgende onderdelen terug: Context, Output, Outcome en Bijdrage aan de missie. Concreet wordt hier mee bedoeld: 

· CONTEXT: schets van de context en het plaatsen van de (veranderde) vraagstelling binnen deze context

· OUTPUT: evaluatie van het ontwikkelde product/de dienst/de prototypes 

· OUTCOME: evaluatie van de effecten van het ontwikkelde product/de dienst/de prototypes.

· BIJDRAGE aan de MISSIE: plaatsing van het verandertraject en de effecten daarvan (output en outcome) in relatie tot de missie die is geformuleerd in relatie tot het vraagstuk.

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies