Vak: Maatschappij en ontwikkelingen credits: 15

Vakcode
MIVP22MOD13
Naam
Maatschappij en ontwikkelingen
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Schoonbeek
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten module 1.3 

Leeruitkomst 1.3.1.   
De student verwerkt de belangrijkste begrippen, fasen en stelselherzieningen uit de historie van zorg en welzijn vanaf de vorige eeuw tot heden in een beroepsproduct. 

Leeruitkomst 1.3.2.   
De student beschrijft vanuit de systeemtheoretische bril verschillende dilemma’s zoals bijvoorbeeld ‘zorg als recht of zorg als voorziening’ en legt in eigen woorden de paradigmashift (kanteling) uit.   

Leeruitkomst 1.3.3.   
De student herkent innovatieve en internationale ontwikkelingen in de zorg en welzijn in de context van de kanteling van nadruk op ziekte en zorg naar nadruk op gedrag en gezondheid.   

Leeruitkomst 1.3.4    
De student visualiseert met behulp van state of the art communicatieve middelen de boodschap en stemt dit af op een specifieke doelgroep. 

Leeruitkomst 1.3.5    
De student brengt op basis van literatuur en observaties, concrete aanbevelingen uit om de klantgerichtheid van een (zorg- en welzijnsorganisatie te verbeteren. 

Leeruitkomst 1.3.6    
De student reflecteert op zichzelf als persoon en student met behulp van gedragsvoorbeelden uit diverse opleidingssituaties en toont zich bewust van het effect van het gedrag op zichzelf en anderen.

Inhoud

In deze module staat naast zorg- en welzijnsorganisaties ook de mens achter de patiënt in een veranderende maatschappij centraal. Een centrale boodschap van dit blok is dat je bij het werken met een individu, team of een organisatie altijd de context betrekt bij je analyse. Met de context bedoelen we dan de omgeving die betekenis geeft aan het individu, het team of de organisatie. In blok 2 is ingezoomd op 'de organisatie', nu zoomen we uit en kijken naar de maatschappelijke context en ontwikkelingen daarin en de invloed ervan op een individu, team of een organisatie.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies