Vak: Risicoscan credits: 15

Vakcode
REDB22RIS
Naam
Risicoscan
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
L. Wolting
Werkvormen
  • Gastcollege
  • Opdracht
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Risicoscan - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren (niveau 3) 
- De student brengt op methodisch verantwoorde wijze en met behulp van relevante theoretische inzichten de feiten van een actueel (sociaal)juridisch praktijkvraagstuk in kaart. Hij maakt daarbij een ordening op sociaal/juridische relevantie en formuleert van daaruit de (sociaal)juridische rechtsvragen. 

Adviseren (niveau 3) 
- De student communiceert conclusies, kennis, motieven en overwegingen op passende wijze aan de cliënt en/of opdrachtgever. 

Belangen behartigen (niveau 3) 
- De student analyseert tegenstrijdige belangen op meerdere niveaus. 
- De student beoordeelt welke rol hij kan aannemen om de belangen van de cliënt zo goed mogelijk te behartigen, rekening houdend met effectiviteit en ethische aspecten. 
- De student past de gekozen rol toe en verantwoordt de gekozen handelswijze. 
- De student kiest welke rol hij aanneemt in het adviestraject om de belangen van de cliënt of organisatie zo goed mogelijk te behartigen, rekening houdend met effectiviteit en ethische aspecten. 

 

Inhoud

In deze cursus voert de cursist een risicoscan uit in de praktijk en bij voorkeur bij de eigen organisatie. Hierbij is de cursist in staat om juridische risico’s te identificeren, analyseren en te beheersen. Bij het maken van de risicoscan wordt gebruik gemaakt van de inzichten zoals verworven bij de (verdiepende) onderdelen contract- en goederenrecht en juridische aspecten voor ondernemers zijnde arbeidsrecht, ondernemingsrecht en fiscaal recht. Tevens wordt ingegaan op de adviesvaardigheden en schrijfvaardigheden van de cursist. 
De risicoscan resulteert in een adviesrapport inclusief een reflectie op de professionele ontwikkeling. Ter afronding van de module volgt een assessment. 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies