Vak: Werkplekleren credits: 30

Vakcode
REDB23WPL1
Naam
Werkplekleren
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Veenema
Werkvormen
  • Stage, werk
Toetsen
  • Werkplekleren - Overige toetsing

Leeruitkomsten

Organiseren (niveau 3) 
- De student houdt rekening met verschillende belangen binnen een organisatie en met de belangen van de omgeving waarin een organisatie opereert en incorporeert die in zijn handelswijze. 
- De student werkt samen met professionals van andere disciplines. 
- De student stelt een juridisch projectdossier samen. 
- De student werkt adequaat binnen de digitale systemen van de organisatie. 
- De student plant en bewaakt termijnen en onderneemt acties die daaruit voortvloeien. 
- De student past de wet- en regelgeving rondom projectdossiers correct toe. 
- De student verantwoordt de toegankelijkheid, juistheid, volledigheid en overdraagbaarheid. 

Professionele ontwikkeling (niveau 3) 
- De student ontwikkelt zijn professionele identiteit door zich te positioneren en profileren als verantwoord handelend (sociaal-)juridisch professional m.b.t. de kwaliteit van het eigen werk en m.b.t. de eigen (afstudeer)organisatie, het eigen (afstudeer)team en de maatschappij. 
- De student ontwikkelt zijn professionele identiteit door zich te positioneren en profileren als zelfsturend, (multidisciplinair) samenwerkend en ondernemend (sociaal-)juridisch vakman binnen de eigen (afstudeer)organisatie en het eigen (afstudeer)team. 

+ 1 competentie naar keuze 

 

Inhoud

Bij de module werkplekleren staat het leren binnen een organisatie in het werkveld centraal. Deze module speelt zich dus niet af op de Hanzehogeschool, maar binnen de organisatie waar je in dienst bent of binnen een organisatie waarin je tijdens deze module aan de slag kunt. Tijdens deze module kun je de kennis en vaardigheden die je tijdens de opleiding hebt verkregen inzetten in de beroepspraktijk.  

Je gaat aan de slag met het ontwikkelen van de competenties organiseren, professioneel ontwikkelen en een competentie naar keuze. Begeleiding krijg je van een praktijkbegeleider op de werkplek en een docent van de Hanzehogeschool. 
Om je ontwikkeling op de competenties aan te tonen maak je een portfolio waarin je bewijsstukken verzamelt. De module wordt afgerond met een criteriumgericht interview waarbij de docent en de praktijkbegeleider aan zullen schuiven.  

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies