Vak: Basiskennis Psychologie II credits: 10

Vakcode
TPVP23BP2
Naam
Basiskennis Psychologie II
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
J. van der Velde
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Basiskennis Psychologie II - digitale toets - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

Competenties
Body of Knowledge

Niveau
A

Leeruikomtsten
1. De student (her)kent psychologische concepten, theorieën en perspectieven uit de Body of Knowledge* van de Toegepast Psycholoog (in alledaagse en voor de student herkenbare situaties). 

2. De student kan met behulp van de kennis over psychologische concepten, theorieën en perspectieven uit de Body of Knowledge* van de Toegepast Psycholoog (in alledaagse en voor de student herkenbare situaties) afleiden hoe mensen zich (zullen gaan) gedragen. 

*Basiskennis Psychologie II richt zich de BOK uit Basiskennis psychologie I plus BOK 2, 3, 6, 7, 8 t/m 14, 23, 25 t/m 30, 33, 34, 35
 

Inhoud

Je begint dit semester met het onderdeel Basiskennis en bent de eerste paar weken hier het grootste deel van de tijd mee bezig. 

Je vergaart kennis over cognitieve psychologie, persoonlijkheidspsychologie, ontwikkelingspsychologie, neuropsychologie, diagnostiek en loopbaanpsychologie met behulp van online flitscolleges en hoorcolleges op locatie. In de noodzakelijke werkcolleges ga je onder begeleiding van een docent situaties uit je eigen omgeving analyseren aan de hand van de vergaarde kennis. Daarnaast bereid je de lessen zelfstandig voor door het lezen van de stof en het maken van voorbereidende opdrachten.  

De kennis die je leert in Basiskennis gebruik je bij Psychologie in praktijk om een studiekeuzevraagstuk in kaart te brengen en daar advies over te geven. Halverwege het semester laat je zien dat je de Basiskennis beheerst in een MC-toets. Voorafgaand aan deze toets maak je meerdere oefentoetsen. 

 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies