Vak: Psychologie in Praktijk - Gedragsveranderingscampagne 1B credits: 10

Vakcode
TPVP23GVC1B
Naam
Psychologie in Praktijk - Gedragsveranderingscampagne 1B
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
J. van der Velde
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Werkcollege
Toetsen
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Opdracht (schriftelijk verslag) - Opdracht

Leeruitkomsten

Competenties:
Beïnvloeden van Gedrag
Onderzoeken van Gedrag
Professioneel Werken - Helder Denken
Professioneel Werken - Kritisch Brongebruik
BoK

Niveau:
A

Leeruitkomsten:
De student maakt voor de opdrachtgever in groepsverband op basis van de reeds uitgevoerde analyse en met behulp van deskresearch en kwantitatieve dataverzamelingstechnieken op voorgestructureerde wijze en met voorgestructureerde psychologische en methodologische kennis een herontwerp van de bestaande gedragsveranderingscampagne binnen het domein "Mens & Maatschappij" en rapporteert hierover in een schriftelijk verslag.  

a) De student kent verschillende manieren van deskreseach, maakt hierin individueel passende keuzes tav kwalitatief goede en kwalitatief minder goede bronnen. 

b) De student kent de APA-richtlijnen tav correct brongebruik en past deze consequent en correct toe bij de individueel gekozen bronnen in het schriftelijk groepsverslag. 

c) De student kan in groepsverband een onderzoeksvraag opstellen, die voortvloeit uit de praktijksituatie en deskresearch en kan die operationaliseren in passende kwantitatieve meetinstrumenten.  

d) De student kan in groepsverband de verzamelde kwantitatieve onderzoeksgegevens analyseren met behulp van een dataverwerkingsprogramma en daarbij beschrijvende statistiek gebruiken. 

e) De student kan in groepsverband de verzamelde informatie vanuit de deskresearch en eigen onderzoek ordenen, beoordelen en afwegen met behulp van de aangereikte methode. 

f) De student beschrijft het herontwerp en de onderbouwing daarvan in een professioneel schriftelijk groepsverslag. 

Inhoud

Nadat je een gedragsveranderingscampagne in Psychologie in Praktijk 1A hebt geanalyseerd ga je in Psychologie in Praktijk 1B de campagne verbeteren. 

In de bijeenkomsten leer je enquêtes opstellen, afnemen en analyseren. Vervolgens leer je hoe je deze uitkomsten, samen met literatuur over gedragsverandering, kan gebruiken om de gedragsveranderingscampagne te verbeteren. In dezelfde groep als bij Psychologie in Praktijk 1A voer je onder begeleiding van een docent het onderzoek uit en maak je een herontwerp voor de gedragsveranderingscampagne. De bijeenkomsten zijn verplicht. Naast deze bijeenkomsten ben je zelfstandig en met je groep bezig met het uitvoeren van de opdracht. 

Deze cursus sluit je af met een schriftelijk verslag waarin je het herontwerp inclusief onderbouwing helder omschrijft. Tijdens de cursus ontvang je meermaals feedback van studiegenoten en de docent op de tussenproducten voor het uiteindelijke verslag.  

Bijzonderheden:
Voor deze cursus geldt een actieve participatieplicht. Wat inhoudt dat de bijeenkomsten en lessen verplicht zijn en van de student aanwezigheid, voorbereiding en actieve deelname verwacht worden. Meer over de (regels omtrent de) actieve participatie bij deze cursus lees je op BlackBoard bij het betreffende semester.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies