Vak: Psychologie in Praktijk - Studiekeuzevraagstuk 1A credits: 5

Vakcode
TPVP23SKV1A
Naam
Psychologie in Praktijk - Studiekeuzevraagstuk 1A
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
J. van der Velde
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Vaardigheidstoets - Vaardigheidstoets

Leeruitkomsten

Competenties:
Beïnvloeden van Gedrag
Beoordelen van Gedrag
BoK

Niveau:
A

Leeruitkomsten:
De student voert in een duo een intakegesprek met een onbekende client over een studiekeuzevraagstuk, past daarbij basale gespreksvaardigheden toe ten einde contact te leggen, de context van de vraag te verhelderen en de beleving van de client te bevragen aan de hand van een gespreksschema. De student toont zijn vaardigheden aan middels een opgenomen gesprek. 

 

Inhoud

Nadat je de eerste paar weken kennis over de psychologie en diagnostiek hebt vergaard in Basiskennis, ga je in Psychologie in Praktijk aan de slag met een studiekeuzevraagstuk. 

In de bijeenkomsten leer je onder begeleiding van een docent gespreksvaardigheden om in een intakegesprek bij een cliënt met een studiekeuzevraagstuk goed te achterhalen wat de vraag van de cliënt is. Daarnaast leer je hoe je op basis van deze informatie een passende onderzoeksvraag opstelt met bijbehorende hypotheses. Deze bijeenkomsten zijn verplicht. Naast deze bijeenkomsten ben je zelfstandig en met je duopartner bezig met het uitvoeren van de opdracht. In een duo ga je een intake met een cliënt uitvoeren, waarin je de geleerde vaardigheden toepast en stel je op basis van deze intake een passende onderzoeksvraag en hypotheses op. 

Deze cursus sluit je af met een opname van het intakegesprek.  

Bijzonderheden:
Voor deze cursus geldt een actieve participatieplicht. Wat inhoudt dat de bijeenkomsten en lessen verplicht zijn en van de student aanwezigheid, voorbereiding en actieve deelname verwacht worden. Meer over de (regels omtrent de) actieve participatie bij deze cursus lees je op BlackBoard bij het betreffende semester.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies