Vak: Psychologie in Praktijk - Studiekeuzevraagstuk 1C credits: 10

Vakcode
TPVP23SKV1C
Naam
Psychologie in Praktijk - Studiekeuzevraagstuk 1C
Studiejaar
2023-2024
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
J. van der Velde
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Practicum / Training
  • Werkcollege
Toetsen
  • Actieve participatie - Actieve participatie
  • Portfolio - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Competenties:
Beinvloeden van gedrag 
Beoordelen van gedrag 
Professioneel Werken – Ethiek 
BoK 


Niveau:
A

Leeruitkomsten:
De student voert de onderzoeksopzet voor een psychologisch onderzoek in een duo uit bij de cliënt. De student analyseert samen met de duopartner de resultaten en verwerkt deze in een passend schriftelijk en mondeling advies aan de cliënt waarbij er wordt aangesloten op het vraagstuk van de cliënt. De student kan reflecteren op eigen handelen in psychologisch onderzoek en kan handelen conform de beroepscode van de VVP. 

  1. De student heeft kennis over het uitvoeren van meetinstrumenten binnen een psychologisch onderzoek en past deze toe bij de afname. 

  1. De student heeft kennis over het analyseren van de verkregen onderzoeksresultaten en past deze toe na de afname. 

  1. De student kan beredeneren in hoeverre de verkregen resultaten betrouwbaar zijn op basis van het verloop van het psychologisch onderzoek, de kwaliteit van de meetinstrumenten en kenmerken van de cliënt. 

  1. De student heeft kennis over het geven van een passend, schriftelijk en mondeling, advies dat aansluit bij het vraagstuk van de cliënt en past dit toe in een professioneel schriftelijk advies en een mondeling terugkoppelgesprek met de cliënt. 

  1. De student kan reflecteren op het eigen handelen in psychologisch onderzoek en kan handelen conform de beroepscode van de VVP.  



 

Inhoud

Nadat je bij Psychologie in de Praktijk 1B een onderzoeksopzet voor een psychologisch onderzoek hebt opgesteld voor de cliënt, voer je deze in Psychologie in de Praktijk 1C uit om een passend advies te kunnen geven aan de cliënt met betrekking tot het studiekeuzevraagstuk. 

In de bijeenkomsten leer je hoe je de meetinstrumenten kunt uitvoeren en de resultaten kunt analyseren. Verder leer je hoe je een passend advies aan de cliënt kunt geven dat goed aansluit bij het vraagstuk van de cliënt. 

De bijeenkomsten zijn verplicht. Naast deze bijeenkomsten ben je zelfstandig en met je duopartner bezig met het uitvoeren van de opdracht. 

Samen met je duopartner ga je de meetinstrumenten afnemen bij de cliënt. Deze resultaten analyseer je en verwerk je in een passend advies. Dit advies verwerk je in een schriftelijk rapport. Op basis van dit rapport koppel je het advies mondeling terug aan de cliënt. Het schriftelijk rapport en de opname van de mondelinge terugkoppeling verzamel je in een portfolio inclusief relflectie op je ethisch handelen.  

Bijzonderheden:
Voor deze cursus geldt een actieve participatieplicht. Wat inhoudt dat de bijeenkomsten en lessen verplicht zijn en van de student aanwezigheid, voorbereiding en actieve deelname verwacht worden. Meer over de (regels omtrent de) actieve participatie bij deze cursus lees je op BlackBoard bij het betreffende semester.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Sociale Studies