Vak: Maatschappij en ontwikkelingen credits: 15

Vakcode
MIVP22MOD13
Naam
Maatschappij en ontwikkelingen
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Schoonbeek
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten module 1.3 

PLU 1.    
Signaleert en analyseert in grote lijnen de bedrijfsvoering van een organisatie (-eenheid) via een voorgeschreven format en leidt hierbij vraagstukken en ontwikkelingen af die van invloed zijn op de efficiency en/of effectiviteit van de bedrijfsvoering.

PLU 2.    
Draagt bij aan de ontwikkeling van een lerende cultuur binnen een leerteam, waarbij betrokkenen leren om gebruik te maken van eigen kracht, talenten, doelen en persoonlijke (professionele) verantwoordelijkheid om te werken aan het onderwijs.

PLU 3.    
Herkent en analyseert op methodische wijze de bedrijfsvoering van een (deel van een) organisatie en beschrijft kansen voor een relevante verbetering van de bedrijfsvoering en onderbouwd deze.

PLU 4.    
Onderzoekt de in- en externe samenwerkingsverbanden die noodzakelijk zijn voor de inrichting, uitvoering en ontwikkeling van de dienstverlening van een (deel van een) organisatie en beschrijft de rol van de betrokken professionals.

PLU 5.    
Faciliteert een goed en uitnodigend leerklimaat voor zichzelf en in opleidingsverband om zich persoonlijk en als team te ontwikkelen zodat zij collectief aan het onderwijs werken.

PLU 6.    
Ontwikkelt een eigen visie op zorg, dienstverlening en leiderschap en verbindt de visie op een congruente wijze met de doelen van een organisatie.

PLU 7.    
Laat in onderwijs en beroepspraktijk een onderzoekende en kritische houding zien, waarbij waarnemingen en overwegingen kunnen worden uitgelegd en eventuele acties worden ondernomen op basis van het geleerde.

Inhoud

In deze module staan zorg- en welzijnsorganisaties in een veranderende maatschappij centraal. Een centrale boodschap van dit blok is dat je bij het werken met een individu, team of een organisatie altijd de context betrekt bij je analyse. Met de context bedoelen we dan de omgeving die betekenis geeft aan het individu, het team of de organisatie. In blok 2 hebben jullie ingezoomd op 'de organisatie', nu zoomen we juist uit en kijken naar de maatschappelijke context en ontwikkelingen daarin.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies