Vak: Innovatie in zorg en welzijn credits: 15

Vakcode
MIVP22MOD14
Naam
Innovatie in zorg en welzijn
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
15
Taal
Nederlands
Coördinator
B. Schoonbeek
Werkvormen
  • Opdracht
Toetsen
  • Portfolio assessment - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten module 1.4 

PLU 1.    
Signaleert en analyseert in grote lijnen de bedrijfsvoering van een organisatie (-eenheid) via een voorgeschreven format en leidt hierbij vraagstukken en ontwikkelingen af die van invloed zijn op de efficiency en/of effectiviteit van de bedrijfsvoering.

PLU 2.    
Draagt bij aan de ontwikkeling van een lerende cultuur binnen een leerteam, waarbij betrokkenen leren om gebruik te maken van eigen kracht, talenten, doelen en persoonlijke (professionele) verantwoordelijkheid om te werken aan het onderwijs.

PLU 3.    
Herkent en analyseert op methodische wijze de bedrijfsvoering van een (deel van een) organisatie en beschrijft kansen voor een relevante verbetering van de bedrijfsvoering en onderbouwd deze.

PLU 4.    
Onderzoekt de in- en externe samenwerkingsverbanden die noodzakelijk zijn voor de inrichting, uitvoering en ontwikkeling van de dienstverlening van een (deel van een) organisatie en beschrijft de rol van de betrokken professionals.

PLU 5.    
Faciliteert een goed en uitnodigend leerklimaat voor zichzelf en in opleidingsverband om zich persoonlijk en als team te ontwikkelen zodat zij collectief aan het onderwijs werken.

PLU 6.    
Ontwikkelt een eigen visie op zorg, dienstverlening en leiderschap en verbindt de visie op een congruente wijze met de doelen van een organisatie.

PLU 7.    
Laat in onderwijs en beroepspraktijk een onderzoekende en kritische houding zien, waarbij waarnemingen en overwegingen kunnen worden uitgelegd en eventuele acties worden ondernomen op basis van het geleerde.

Inhoud

In deze module staat het belang van technologische innovaties (zorgtechnologie) in de sectoren zorg en welzijn centraal. Kan zorgtechnologie een zinvolle bijdrage leveren en/of waarde toevoegen aan de kwaliteit van zorg en welzijn? Is technologie in staat om de steeds maar stijgende kostenpost van de zorg op de begroting van de BV Nederland te keren? En als het antwoord op één of beide vragen "Ja" is, hoe moeten we dit dan op een goede wijze doen? Kunnen mensen, zowel zorgvragers als medewerkers in zorg en welzijn, wel gewend raken aan de technologische mogelijkheden die er zijn? Hoe zorg je dat mensen bekend raken met technologie en de waarde gaan inzien en/of ervaren voor zichzelf of voor hun naasten? En hoe zit het met thema's als veiligheid, ethiek en de beleefde kwaliteit van de zorg?

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies