Vak: Beweging Jonge Kind - Bewegingsonderwijs groep 1-2 credits: 1

Vakcode
PBDB23BJK
Naam
Beweging Jonge Kind - Bewegingsonderwijs groep 1-2
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
1
Taal
Nederlands
Coördinator
E.J. Sturing
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
Toetsen
  • TOETS-01 - Opdracht

Leeruitkomsten

Leeruitkomsten

De student voert bewegingslessen voor groep 1-2 uit met meerdere, gelijktijdig uitgevoerde bewegingsactiviteiten op basis van een eigen lesontwerp, waarin beleven, bewegen en reguleren gestimuleerd wordt
  1. De student legt de bewegingssituatie(s) volgens Plaatje, Accenten, Doen (PAD) duidelijk en vlot uit aan de leerlingen (groep 1-2).
  2. De student zet de leerlingen in de bewegingssituatie(s)veilig en effectief in beweging en maakt zichtbaar contact met de leerlingen.
  3. De student observeert gericht door middel van: Loopt ‘t – Lukt ‘t – Leeft ’t en pleegt interventies op het gebied van de inhoud van de bewegingsactiviteit(en) zodat deze beter ‘lukken’.                              
  4. De student ontwikkelt een lesmatrix waarin concrete motorische- en reguleringsdoelen worden opgesteld.
  5. De student reflecteert, op beschrijvend niveau, op beroepsmatig handelen.

Inhoud

Op de Pedagogische Academie ontwikkelt de student zich in verschillende rollen. Tijdens deze module staan de rollen van de pedagoog en de didacticus centraal.

De student werkt in de module Veilig in de klas aan verschillende thema’s zoals een veilig pedagogisch klimaat, gedrag, veilig opgroeien en groepsdynamica. Deze thema’s worden binnen het onderdeel Bewegingsonderwijs groep 1 – 2 (Beweging Jonge kind) toegepast in het speellokaal. Studenten werken gedurende deze module richting een smalle bevoegdheid bewegingsonderwijs groep 1 -2. De student ontwikkelt zich in het organiseren en begeleiden van een veilige, verantwoorde, uitdagende en plezierige bewegingsles aan groep 1 – 2.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie