Vak: Veranderen in school credits: 5

Vakcode
PBDB23VVE
Naam
Veranderen in school
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
E.G. Huij
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Veranderen in school - Overige toetsing

Leeruitkomsten

 
  1. De student analyseert beleid in de stageschool op het domein van Bewegen in de schoolomgeving, of Cultuureducatie in het PO, of Burgerschap in het PO en relateert zijn persoonlijke visie aan zowel dit beleid als passende bronnen (bijv. schoolplannen, kennisbases of beleidsnota’s.)
  2. De student beargumenteert dat Bewegen in de schoolomgeving, of Cultuureducatie in het PO, of Burgerschap in het PO bijdraagt aan de algehele ontwikkeling van leerlingen van nu. (de beïnvloeder)
  3. De student ontwerpt in een team een onderbouwd veranderplan op het domein van Bewegen in de schoolomgeving, of Cultuureducatie in het PO, of Burgerschap in het PO
  4. De student reflecteert n.a.v. het geschreven veranderplan in het kader van rollen en bekwaamheidseisen.

Voorwaardelijk
-didactische component bewegen in de schoolomgeving
-schrijfvaardigheid

Inhoud

Op de Pedagogische Academie ontwikkelt de student zich in verschillende rollen. Tijdens deze module staan de rollen van de beïnvloeder en de verbinder centraal. Bij het onderdeel bewegingsonderwijs (BO) staat de didacticus centraal.

In deze module wordt aan studenten gevraagd in de rol van teamlid te kruipen en actief te werken aan de ontwikkeling van schoolbeleid.
Naast dat de leerkracht onderwijs ontwikkelt en uitvoert, speelt hij als beïnvloeder of verbinder ook een grote rol bij het schoolbeleid. Daarom is het nodig om zicht te krijgen op hoe een school tot visie komt, hoe dat strookt met inspectiedoelen en wat ervoor nodig is om onderwijsinnovaties in het onderwijs te implementeren.
Deze module vraagt van de student om met andere ogen naar de stageschool te kijken. Thema's die aan bod komen zijn Burgerschap, Cultuureducatie in het PO, Bewegen in de brede context van de school en Veranderkunde.


 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie