Vak: Verrijken van leeromgeving credits: 8

Vakcode
PBDM16LOBO
Naam
Verrijken van leeromgeving
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
8
Taal
Nederlands
Coördinator
J.A. Pruim
Werkvormen
  • Individueel
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Verrijken leeromgeving - Overige toetsing

Leeruitkomsten

In deze opdracht staan programma-leeruitkomst (PLU) 1, 3 en 6 centraal. De nadruk bij de beroepsopdracht ligt op PLU 1 en 3.
 
Programma-leeruitkomst 1:  
De masteropgeleide levert een originele bijdrage aan het onderwijs door het integreren van multidisciplinaire vakinhouden tot innovatief talentkrachtig onderwijs. 
Programma-leeruitkomst 3:  
De masteropgeleide ontwerpt innovatief geïntegreerd en talentkrachtig onderwijs op basis van praktijkgericht onderzoek. 
Programma-leeruitkomst 6  
De master ontwerpt praktijkonderzoek op het gebied van onderwijs , voert dit uit, presenteert de onderzoeksresultaten op een systematische en overzichtelijke wijze en creëert op basis van de resultaten innovaties in zijn beroepsomgeving. 

 

Inhoud

Deze module draait om het creëren van een rijk en krachtig onderwijsontwerp (de leeromgeving) die recht doet aan de diversiteit van je leerlingen en hen de ruimte geeft om hun talenten te herkennen en ontwikkelen. Je gaat aan de slag om op basis van ontwerpgericht onderzoek een leeromgeving te ontwerpen die aansluit bij de inhoud van en jouw visie op het onderwijs dat je dagelijks verzorgt, uitgaande van visie op talentontwikkeling die in deze Master centraal staat.

Deze beroepsopdracht richt zich op het zo helder en duidelijk mogelijk presenteren en delen van je onderwijsontwerp met andere docenten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie