Opleiding

Toegekend diploma
Master of Education
Programmaduur
24 maanden
ECTS credits
60
Niveau eindkwalificatie
Master
Vorm
Deeltijd
Taal
Nederlands
School
  • Pedagogische Academie
Locaties
  • Groningen

Master Talentontwikkeling en Diversiteit

Programmabeschrijving


Onze master Talentontwikkeling & Diversiteit helpt jou bij je ontwikkeling tot een masteropgeleide leraar met een brede blik op leren en onderwijs.

Daarnaast ontwikkel je specifieke vaardigheden om gericht talenten te ontlokken en te laten bloeien bij alle leerlingen. Je wordt opgeleid tot een professional die diversiteit in de klas omarmt en een positieve bijdrage kan leveren aan het onderwijs van de toekomst.

Leeruitkomsten


Een master in talentontwikkeling & diversiteit..

1. ...levert een originele bijdrage aan het onderwijs door het integreren van multidisciplinaire van inhouden tot innovatief talentkrachtig onderwijs
2. ...creëert een leerklimaat dat bijdraagt aan gezond opgroeien, waarin leerlingen zich via hun natuurlijke nieuwsgierigheid optimaal kunnen ontwikkelen
3. ...ontwerpt innovatief geïntegreerd en talentkrachtig onderwijs op basis van praktijkgericht onderzoek
4. ...verzorgt betekenisvol en opbrengstgericht onderwijs dat talenten bij leerlingen ontplooit met oog voor de diversiteit in de klas.
5. ...organiseert talentmomenten in een complexe klassensituatie met grote diversiteit en maakt daarbij gebruik van dynamiek in de groep.
6. ...ontwerpt praktijkonderzoek op gebied van onderwijs, voert dit uit, presenteert de onderzoeksresultaten op een systematische en overzichtelijke wijze en creëert innovaties in zijn omgeving op basis van de resultaten.
7. ...evalueert de individuele leeropbrengsten van leerlingen op systematische wijze en stelt naar aanleiding daarvan didactisch handelen bij.
8. ...toont persoonlijk leiderschap door het initiëren en implementeren van veranderingen en innovaties in zijn beroepspraktijk
9. ...creëert multidisciplinaire samenwerkingsverbanden tussen de actoren in het dynamische systeem waarin leerlingen opgroeien