Vak: Beroepspraktijk credits: 8

Vakcode
PBDM16OPBO
Naam
Beroepspraktijk
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
8
Taal
Nederlands
Coördinator
K.M.T. Kleefsman
Werkvormen
  • Individueel
  • Opdracht
  • Werkcollege
Toetsen
  • Beroepsopdracht - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student werkt aan de volgende programma-leeruitkomsten

Programma-leeruitkomst  4:
De afgestudeerde van de master T&D verzorgt betekenisvol en opbrengstgericht onderwijs dat talenten bij leerlingen ontplooit met oog voor de diversiteit in de klas.
 
Programma-leeruitkomst 6:
De masteropgeleide ontwerpt praktijkonderzoek op het gebied van onderwijs , voert dit uit, presenteert de onderzoeksresultaten op een systematische en overzichtelijke wijze en creëert op basis van de resultaten innovaties in zijn beroepsomgeving .
 
Programma-leeruitkomst 7:
De afgestudeerde van de master T&D evalueert de individuele leeropbrengsten van leerlingen op systematische wijze en stelt naar aanleiding daarvan zijn didactisch handelen bij.

Inhoud

De beroepsopdracht die in dit semester centraal staat is het creëren van een overdraagbare manier van dynamisch werken met opbrengsten (handelswijze). Het beroepsproduct bestaat daarmee uit een handelswijze die in een docentenhandleiding wordt beschreven en onderbouwd. De handelswijze wordt ook uitgevoerd en de werking ervan wordt onderzocht. In de handelswijze staat de dynamische visie op leren centraal. Concreet bestaat de handelswijze uit het gebruik van opbrengsten door de leraar om zijn pedagogisch en didactisch handelen te sturen, waarbij hij uitgaat van een iteratieve manier van werken. Uit de aanpak blijkt hoe de leraar rekening houdt met diversiteit in de groep.
Om het handelen van de leraar en het leren van de leerling te sturen, worden sturende factoren aan de talentenkrachtdriehoek ontleend. Door dit handelen beïnvloed je de opbrengsten van de klas en individuele doelleerlingen.

De module met code OPBO (Beroepsopdracht) richt zich op de overdraagbare handelswijze. Het uitvoeren van deze handelswijze (dus het uitvoeren van een opbrengstgericht onderzoek) wordt getoetst onder code OPCT (Casustoets), waar je eigen uitgevoerde onderzoek de casus is.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie