Vak: Wie ben jij? credits: 4

Vakcode
PBDP23VWB
Naam
Wie ben jij?
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
4
Taal
Nederlands
Coördinator
E.G. Huij
Werkvormen
  • Individueel
  • Werkcollege
Toetsen
  • Wie ben jij? - Overige toetsing

Leeruitkomsten


Leeruitkomst 1: De student inventariseert, interpreteert, concludeert en reflecteert welke leerkrachtrollen, kennis en vaardigheden hij moet versterken om vakbekwaam leerkracht te worden en wat dit betekent voor zijn studieroute en verwerkt dit in een digitaal portfolio.


Leeruitkomst 2: De student toont zijn houding, kennis en vaardigheid als toekomstig leerkracht bij muziek en drama.


Leeruitkomst 3: De student beschrijft hoe ondernomen leeractiviteiten n.a.v. gestelde doelen in dit blok, hebben bijgedragen aan rolversterking.

Inhoud

Op de Pedagogische Academie ontwikkelt de student zich in verschillende rollen. Tijdens deze module staan de rollen van de didacticus en de onderzoeker centraal.

De student spiegelt zich aan landelijke kaders, zoals bekwaamheidseisen, de landelijke kennisbases voor de pabo en de rollen van de leerkracht. Vanuit een persoonlijke inventarisatie worden persoonlijke korte -en lange termijn leerdoelen gesteld. De persoonlijke, korte termijndoelen worden uitgewerkt bij leeruitkomst 3.

Er wordt o.a. met behulp van een zelfscan op diverse gebieden een inschatting gemaakt, o.a. digitale vaardigheden, kennis van Mens en Samenleving inhouden. 
Er wordt gewerkt aan leesvaardigheidsdoelen. 
Er wordt gewerkt aan Muziek en Drama doelen, m.n. didactiek.
Alles wordt opgenomen in een vervaardigd digitaal portfolio, dat verder gedurende de opleiding uitgebouwd zal worden en als illustratie van de bekwaamheid bij het CGI gehanteerd zal worden. 



 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie