Vak: Werkplekleren-stage 4 credits: 10

Vakcode
PBVB23SWWP4
Naam
Werkplekleren-stage 4
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
Y.M.C. van Ginneken
Werkvormen
  • Intervisie
  • Stage, werk
  • Supervisie
Toetsen
  • Stageverslag 4 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten

Er zijn voor deze module geen leeruitkomsten op moduleniveau geformuleerd om studenten de kans en mogelijkheid te geven om zelf accenten te leggen. Per leeruitkomst formuleren zij in hun plan van zelf een doel waaraan zij persoonlijk willen werken.

Inhoud


In module 14a, werkplekleren, loopt de student in totaal 28 dagen stage. De student loopt in principe 2 dagen per week stage en er is sprake van een stageweek. De stage begint in lesweek 1.2. (tenzij anders overeengekomen met de school). In lesweek 1.10 en 1.11 wordt de stage wel ingeroosterd. De student kan in overleg met school deze dagen gemiste stagedagen inhalen, nog opdrachten afmaken of juist 1 van deze vier dagen gebruiken om extra vlieguren te maken of een opdracht in een andere klas te doen. In lesweek 2.9 en 2.10 wordt de stage niet ingeroosterd. De student gebruikt deze weken om module 14a af te ronden en te werken aan de eindreflectie van de stage. Ook de eindgesprekken worden zoveel mogelijk in deze weken gepland.
De module loopt parallel aan module 13 en vormt samen met deze module een semester in het thema werken aan inclusief onderwijs. Een aantal datapunten uit de modules kunnen worden uitgevoerd in de stageklas of op de stageschool.
Gedurende de stage werkt de student aan ‘bewijsstukken’ om competentieontwikkeling aan te tonen, passend bij de leeruitkomsten en persoonlijke leerdoelen.

De integrale opdracht bestaat uit een portfolio waarin de student reflecteert op de door hem zelf gestelde leerdoelen bij bovengenoemde competenties en leeruitkomsten.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie