Vak: Werkplekleren-stage 5 credits: 10

Vakcode
PBVB23SWWP5
Naam
Werkplekleren-stage 5
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
Y.M.C. van Ginneken
Werkvormen
  • Intervisie
  • Stage, werk
  • Supervisie
Toetsen
  • Stageverslag 5 - Portfolio assessment

Leeruitkomsten


Leeruitkomst op module-niveau
Er zijn voor deze module geen leeruitkomsten op moduleniveau geformuleerd om studenten de kans en mogelijkheid te geven om zelf accenten te leggen. Per leeruitkomst formuleren zij in hun plan van zelf een doel waaraan zij persoonlijk willen werken.

Inhoud


Module 14b is het vervolg op module 14a. De meeste studenten zullen halverwege het schooljaar wisselen van groep. Het leerproces van de student is leidend in deze keuze.

In module 14b, werkplekleren, loopt de student in totaal 25 dagen stage. De student loopt in principe 2 dagen per week stage en er is sprake van een stageweek. De stage begint in lesweek 3.1. (tenzij anders overeengekomen met de school) en wordt wekelijks geroosterd tot en met lesweek 4.1. (rond de meivakantie).
In lesweek 4.2. en 4.3. vinden de eindgesprekken plaats.

In totaal gaat het dus om een stage van 11 weken (inclusief een stageweek), die desgewenst verlengd kan worden in periode 4, wanneer de student stage-dagen in moet halen, extra vlieguren wil maken of wanneer remediering nodig is om stage 14b te kunnen behalen. De stage wordt dan ook in periode 4 ‘doorgeroosterd’.

De module loopt parallel aan een aantal modules, bijvoorbeeld ‘verdiepen leergebieden, IWP/onderzoek en een keuzemodule en vormt samen met deze modules een semester in het thema verdiepen en verbreden van kennis en vaardigheden. Een aantal datapunten uit de modules kan worden uitgevoerd in de stageklas of op de stageschool.

Gedurende de stage werkt de student aan ‘bewijsstukken’ om competentieontwikkeling aan te tonen, passend bij de leeruitkomsten en persoonlijke leerdoelen.

De integrale opdracht bestaat uit een portfolio waarin de student reflecteert op de door hem zelf gestelde leerdoelen bij bovengenoemde competenties en leeruitkomsten.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Pedagogische Academie