Vak: Projecten werk, inkomen en zorg credits: 10

Vakcode
SJVH24PROJWIZ
Naam
Projecten werk, inkomen en zorg
Studiejaar
2024-2025
ECTS credits
10
Taal
Nederlands
Coördinator
C.E. Hoogenberg
Werkvormen
  • Projectonderwijs
  • Werkvorm 1
  • Werkvorm 2
Toetsen
  • Projecten werk, inkomen en zorg - Opdracht

Leeruitkomsten

Analyseren (niveau 3) 
- De student brengt op methodisch verantwoorde wijze en met behulp van relevante theoretische inzichten de feiten van een actueel (sociaal)juridisch praktijkvraagstuk in kaart. Hij maakt daarbij een ordening op sociaal/juridische relevantie en formuleert van daaruit de (sociaal)juridische rechtsvragen. 

Beoordelen (niveau 3) 
- De student motiveert hoe hij tot een beoordeling is gekomen en hoe de belangen zijn gewogen, met name in situaties waarbinnen discretionaire ruimte is. 

Signaleren en innoveren (niveau 3) 
- De student anticipeert op veranderingen in wet- en regelgeving. 
- De student betrekt relevante politieke en maatschappelijke ontwikkelingen hierbij. 
- De student maakt de gevolgen inzichtelijk voor de eigen organisatie. 
- De student levert een bijdrage die een waardevolle toevoeging is aan de praktijk vanuit een onderzoekende en ondernemende houding, hiermee profileert de student zich in de organisatie.

Professioneel ontwikkelen (niveau 3)
- De student ontwikkelt zijn professionele identiteit door zich te positioneren en profileren als zelfsturend, (multidisciplinair/ interdisciplinair) samenwerkend en ondernemend (sociaal-)juridisch vakman binnen de eigen (afstudeer/stage)organisatie en het eigen (afstudeer/stage)team.

Inhoud

Een team van 4 studenten van de specialisatie Werk Inkomen en Zorg gaat gedurende het project voor een werkveldorganisatie aan de slag met (internationaal georiënteerde) juridische praktijkvraagstukken. Deze praktijkvraagstukken kunnen heel divers van aard zijn. 

In de projecten gaat het om je ondernemende en onderzoekende houding in combinatie met je juridische vakkennis. Je bent samen met je medestudenten van betekenis voor de organisatie door te ondersteunen in het oplossen van een probleem in de praktijk; en daarmee lever je ook een bijdrage aan de regio (engaged learning). 

Je werkt samen met medestudenten, je coach en de opdrachtgever uit het werkveld. 
De opdrachten voor de projecten haken aan bij de (actuele) thema’s van de specialisatie. 
Je maakt een innovatief beroepsproduct voor de organisatie met een onderliggend adviesrapport/verantwoording. Daarnaast organiseer je activiteiten gericht op kennisdeling. Tot slot word je individueel beoordeeld op je ontwikkeling in de ondernemende en onderzoekende houding. 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Rechtenstudies