Vak: Native Design credits: 5

Vakcode
CMVP20NAD
Naam
Native Design
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
M.W. Verweij
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Native Design - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A3. De CMD’er doet de benodigde kennis op van het domein, zoekt relevante theorieën op en analyseert nieuwe technologische ontwikkelingen en begrijpt de mogelijkheden hiervan om het probleem op te lossen.
(Niveau 1): De CMD’er interpreteert de kennis van het domein, zoekt relevante theorieën op en analyseert conventionele technieken en begrijpt de mogelijkheden hiervan om het eenvoudige probleem op te lossen.

B1. De CMD’er is in staat om creatieve ideeën te genereren aan de hand van de probleemcontext, wensen en behoeften van de gebruiker en opdrachtgever (ontwerpvoorwaarden) en deze kritisch te beschouwen en af te wegen.
(Niveau 1): De CMD’er genereert eenvoudige ideeën en legt uit hoe deze gerelateerd zijn aan de probleemcontext, wensen en behoeften van de gebruiker en opdrachtgever


B2. De CMD’er is in staat om een creatief concept voor een digitaal interactief product te genereren op basis van de opgedane kennis, ideeëngeneratie en de probleemcontext.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft een eenvoudig concept voor een digitaal interactief product op basis van de opgedane kennis, ideeëngeneratie en de probleemcontext.

C1. De CMD’er werkt digitale interactieve prototypes uit van ‘low-fidelity’ tot ‘high-fidelity’ en maakt hierbij gebruik van methoden en technieken om prototypes te maken.
(Niveau 1): De CMD’er werkt onder begeleiding eenvoudige prototypes uit en maakt hierbij gebruik van eenvoudige methoden en technieken om prototypes te maken.

C2. De CMD’er past zijn kennis van mens-machine-interactie toe in het prototype.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft hoe de kennis over mens-machine-interactie is verwerkt in het prototype.

C3. De CMD’er gebruikt (multi)mediatechnologie ten behoeven van vormgeving.
(Niveau 1): De CMD’er gebruikt onder begeleiding eenvoudige (multi)mediatechnologie ten behoeven van vormgeving.

Inhoud

In het vierde blok van Learning CMD denken de studenten na over mens-machine interactie buíten het scherm. Bij Native Design kunnen studenten kiezen uit verschillende opdrachten, die de studenten uitdagen een interactie met digitale techniek vorm te geven, maar ook ‘buiten’ het scherm en de computer te denken. Voor het ontwerpen van een prototype (CD) krijgen ze theorieën aangereikt (BOK) en om de interactie in het prototype werkend te maken leren de studenten programmeren of met microboards te werken (CT). 

De opdracht wordt getoetst door het werkende prototype tijdens de demonstratie te tonen, waarbij ook een document wordt aangeleverd waarin de designbeslissingen worden toegelicht en een onderbouwing wordt gegeven.