Vak: Professional & Creative Methods credits: 5

Vakcode
CMVP20PCM
Naam
Professional & Creative Methods
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Engels, Nederlands
Coördinator
C. Gutman
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Professional & Creative Methods - Overige toetsing

Leeruitkomsten

F1. De CMD’er weet het ontwerptraject te plannen, uit te voeren, te controleren, te beheren (tijd, budget, informatie, kwaliteit, haalbaarheid), succes- en risicofactoren in te schatten en informeren over de voortgang van het ontwerpproject.
(Niveau 1): De CMD’er plant, voert uit, controleert, beheert (tijd, budget, informatie, kwaliteit, haalbaarheid), schat succes- en risicofactoren in en informeert over de voortgang bij een eenvoudig en gestructureerde ontwerptraject in een eenvoudige context.

F2. De CMD’er brengt een bruikbaar advies uit en adviseert over de implementatie van het gekozen ontwerp in een organisatie en let daarbij op kwaliteit en haalbaarheid (‘design to budget’) en overziet de juridische en organisatorische consequenties.
(Niveau 1): De CMD’er brengt vanuit een eenvoudige en gestructureerde opdracht een bruikbaar advies uit.

G1. De CMD’er beheerst communicatievormen en kan de meerwaarde van een innovatie/product op inspirerende en overtuigende wijze uitdragen in woord, tekst en beeld.
(Niveau 1): De CMD’er beheerst communicatievormen en kan de meerwaarde van een innovatie/product benoemen gericht op de doelgroep.

H1. De CMD’er regisseert de eigen ontwikkeling: heeft zelfkennis (kent eigen sterktes en zwaktes, kent drijfveren), kan leerbehoefte formuleren, reflecteren op- en verantwoordelijkheid nemen voor eigen handelen en stuurt zichzelf bij ten aanzien van leren.
(Niveau 1): De CMD’er benoemt eigen sterktes en zwaktes, formuleert de leerbehoefte en komt tot actie om met behulp van een iteratief proces deze leerbehoefte in te vullen.

J2. De CMD’er heeft het vermogen te verbinden, brengt mensen met elkaar in contact, stimuleert informatie-uitwisseling, spreekt eigen netwerk aan als hij specifieke kennis of informatie nodig heeft.
(Niveau 1): De CMD’er start met de opbouw van een eigen netwerk en heeft kennis gemaakt met relevante mensen.

Inhoud

In Professional Development and Creative Methods leren studenten de fundamentele communicatieprincipes van schrijven en presenteren samen met de stappen die nodig zijn in het Design Thinking proces. Door middel van een goed begrip van taal, structuur en de fundamenten van zakelijk schrijven, samen met verbale en niet-verbale presentatietechnieken, kan de student de eerste stappen maken als een professionele communicator.
 
Design thinking zal the studenten informeren over de basis van CMD Creative Methods, en levert dus belangrijke kennis over het design thinking proces.
 
De student zal over deze kennis reflecteren en presenteren door middel van een geschreven tekst en mondelinge presentatie.