Vak: Project Prototyping ID credits: 5

Vakcode
CMVP20PPI
Naam
Project Prototyping ID
Studiejaar
2020-2021
ECTS credits
5
Taal
Nederlands
Coördinator
C.M. Dienaar
Werkvormen
  • Werkcollege
Toetsen
  • Project Prototyping VD - Overige toetsing

Leeruitkomsten

A2. De CMD’er stelt de gebruiker voortdurend centraal door gegevens over de wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders te verzamelen en analyseren.
(Niveau 1): De CMD’er verzamelt en interpreteert wensen en behoeften van gebruikers en stakeholders in een bekende context.

B2. De CMD’er is in staat om een creatief concept voor een digitaal interactief product te genereren op basis van de opgedane kennis, ideeëngeneratie en de probleemcontext.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft een eenvoudig concept voor een digitaal interactief product op basis van de opgedane kennis, ideeëngeneratie en de probleemcontext.

C1. De CMD’er werkt digitale interactieve prototypes uit van ‘low-fidelity’ tot ‘high-fidelity’ en maakt hierbij gebruik van methoden en technieken om prototypes te maken.
(Niveau 1): De CMD’er werkt onder begeleiding eenvoudige prototypes uit en maakt hierbij gebruik van eenvoudige methoden en technieken om prototypes te maken.

C2. De CMD’er past zijn kennis van mens-machine-interactie toe in het prototype.
(Niveau 1): De CMD’er beschrijft hoe de kennis over mens-machine-interactie is verwerkt in het prototype.

C3. De CMD’er gebruikt (multi)mediatechnologie ten behoeven van vormgeving.
(Niveau 1): De CMD’er gebruikt onder begeleiding eenvoudige (multi)mediatechnologie ten behoeven van vormgeving.

E1. De CMD’er acteert en presteert binnen een teamverband en maakt daarbij gebruik van diversiteit binnen een team.
(Niveau 1): De CMD’er acteert en presteert binnen een teamverband en werkt samen met andere disciplines en herkent de meerwaarde ervan.

E2. De CMD’er heeft een beroepshouding die getuigt van respect voor anderen (ethisch besef en interculturele vaardigheden).
(Niveau 1): De CMD’er reflecteert op zijn beroepshouding t.o.v. anderen, zijn ethisch besef en interculturele vaardigheden.
 

Inhoud

Een inleiding tot high-fidelity digital prototyping voor interaction design. Studenten werken projectmatig aan het bouwen van een high-fidelity digitaal prototype door middel van samenwerking in teamverband, onder toezicht van docenten. Ze leren hun prototype te evalueren in het licht van de behoeften en wensen van de gebruikers en belanghebbenden.

Om hun projecten te voltooien, zullen studenten in teams werken, met behulp van gereedschappen voor interaction design, collaboratieve en 21ste-eeuwse vaardigheden, peer feedback en kritische denkvaardigheden.

De opdracht bestaat uit twee delen: een demonstratie en een reflectieverslag. Beide onderdelen zijn voorwaardelijk om Project Prototyping te voltooien.

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT