Vak: Samenwerken aan Digitale Technologie credits: 30

Vakcode
DTVM20SDT
Naam
Samenwerken aan Digitale Technologie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
30
Taal
Nederlands
Coördinator
M. van Oostrom
Werkvormen
  • Intervisie
  • Projectonderwijs
  • Werkcollege
Toetsen
  • Samenwerken aan Digitale Technologie - Overige toetsing

Leeruitkomsten

De student wordt beoordeeld op vijf competenties. Deze competenties worden beoordeeld met behulp van beoordelingscriteria die in de masterrubric staan. 

De beoordelingscriteria per competentie zijn voor module 3:

1. Digitale Technologie Het ontworpen digitaal artefact is op efficiënte, creatieve, effectieve en/of innovatieve wijze ontwikkeld. In het ontwerp is rekening gehouden met de wensen van de gebruiker en organisatie. Er is verantwoord dat deze technologie potentieel leidt tot duurzame gedragsverandering. De verhouding tussen het ontworpen artefact, de mens en de samenleving is kritisch beschouwd.
2. Ontwerpgericht onderzoek Het ontwerpproces is op onderbouwde wijze uitgevoerd, waarbij kritisch op het ontwerpproces is gereflecteerd en overtuigend is verantwoord hoe het onderzoek impact heeft op de ontworpen technologie.
3. Ondernemend leiderschap Er is een onderbouwde en geïnformeerde opzet voor een werkbaar duurzaam business model ontworpen. Hierbij zijn de relevante mensen en middelen gemobiliseerd en is ondernemend leiderschap getoond op relevante momenten.
4. Communicatie en disseminatie De (deel)resultaten van het ontwerpproces zijn beknopt en doelgericht uitgewisseld op relevante momenten met stakeholders tijdens het ontwerpproces en de opgedane kennis is duidelijk en helder naar anderen vertaald (experts en leken).
5. Verantwoordelijkheid Reflecteert kritisch op opgedane ervaringen en stuurt hiermee bewust op het eigen leertraject. Anticipeert op mogelijke ethische kwesties in het ontwerpproces en handelt daar ethisch bewust naar.
 

 
 

Inhoud

Deze module bouwt voort op module 2. In deze module werkt de student in meerdere High-Performance Teams aan de ontwikkeling van digitale technologie. Aan het begin van de periode stelt de student samen met een leercoach een plan op waarin staat hoe en op welk niveau de student zijn competenties gaat verwerven. De leercoach monitort de voortgang. Er worden verdiepende workshops aangeboden. Daarnaast kunnen en moeten studenten zelf leeractiviteiten aandragen, zoals een congresbezoek of een zelf georganiseerde workshop met een gastdocent. De module wordt afgerond met een portfoliobeoordeling en criteriumgericht interview waarbij de student zijn competentieontwikkeling aantoont. Aan het einde van de module is de student in staat om in een team effectief digitale technologie te ontwikkelen.

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Instituut voor Communicatie, Media & IT