Vak: LMT/biotechnologie credits: 3

Vakcode
VDVH16LMT
Naam
LMT/biotechnologie
Studiejaar
2022-2023
ECTS credits
3
Taal
Nederlands
Coördinator
M. Boesjes
Werkvormen
  • Hoorcollege
  • Opdracht
  • Practicum / Training
Toetsen
  • TOETS-01 - Computer, organisatie ToetsCentrum

Leeruitkomsten

De student adviseert over productiemethoden en procesbeheersing met betrekking tot voedselveiligheid volgens de geldende kwaliteitsstandaarden (1.19)

 

Inhoud

Tijdens de keuzemodule levensmiddelentechnologie staat de fermentatie van levensmiddelen centraal. Van de bereiding van yoghurt, bier, worst, zuurkool en kaas worden zowel de theoretische productie processen behandeld als ook de praktische bereiding van één van deze producten in de vorm van practica. De keuzemodule wordt afgesloten met een verslag en een toets.
 
Het minimum aantal deelnemers is 18. Bij te weinig deelnemers gaat de keuzemodule niet door.
 

Opgenomen in opleiding(en)

School(s)

  • Academie voor Gezondheidsstudies